KURS POTRAGE ZA NESTALIM OSOBAMA USPJEŠNO REALIZIRAN

KURS POTRAGE ZA NESTALIM OSOBAMA USPJEŠNO REALIZIRAN

Image
Image
Image
Image
KURS POTRAGE ZA NESTALIM OSOBAMA USPJEŠNO REALIZIRAN
Služba je prvi put u historiji grada Živinice uz pomoć Civilne zaštite i Generalnog sponzora benzinskih pumpi i apartmana “ IN VIVO” organizirala trodnevni kurs potrage za nestalim osobama za pripadnike stanica Saveza Gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini. Pored spasilaca na kursu su učestvovali pripadnici Specijalne policije jedinice za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona čime smo podigli stepen sigurnosti naše društvene zajednice.
Kurs su proveli instruktori i instruktorski kandidati potrage i spašavanja po planu i programu Saveza gorskih službi spašavanja u BiH. Polaznici su prihvatili teorijska i praktična znanja o organizacijama potražnih akcija, primjeni digitalne kartografije u potragama, taktima traženja, te ih provjerili vježbama na nepristupačnom terenu u realnim uvjetima.
Na kursu je učestvovalo 35 budućih spašavatelja iz stanica GSS Zavidovici , GSS Žepče, GSS Srebrenik, GSS Ljubuški, GSS Mostar i pripadnici Specijalne Policije jedinice za podršku MUP-a Tuzlanskog Kantona.
Image
Image
bsende
© 2021 | ISS Živinice
Interventa služba spašavanja
Sva prava pridržana.
Design by Web studio NESA