ISS PREDSTAVLJA RADOVE NA VISOKOTEHNOLOŠKOM KOMANDNOM VOZILU

Trudom radom i zalaganjem za bolju društvenu zajednicu pripadnici ISS-a  izvršavaju restauraciju motornog vozila u komandno vozilo uz pomoć donatora i vlastitih novčanih sredstava.

Kao odgovor prve kategorije  na stanje prirodne nesreće ( poplave, zemljotresi ...)  komandna vozila su neprocjenjivo sredstvo za upravljanje stanjima prirodne nesreće. Komandna vozila pružaju alate za bolje upravljanje, svjesnost o situaciji i koordinacija sa društvenim zajednicama u kojima služimo.

Komandno vozilo imat će niz ugrađene opreme, uključujući računare, jarbol za mobilne komunikacije i aktivni feed dronova za video mogućnosti iz zraka.

Komandna vozila bit će raspoređena u slučaju nestanka osoba ili bilo koje druge nesreće, što će omogućiti razmjenu kritičnih informacija - podataka, videa i informacija - kako bi se podržalo upravljanje incidentima, interoperabilnost i poboljšana svijest o situaciji. To uključuje područja u kojima zemaljski signal ne postoji ili je ugrožen, osiguravajući da su elastične komunikacije lako dostupne u najtežim situacijama.

Vozila će sadržavati novu video aplikaciju  koji  omogućava Interventnoj službi spašavanja da pošalje video zapis uživo sa mjesta incidenta na bilo koje ovlašteno mjesto. Tada se više  video zapisa uživo možemo istovremeno pregledavati na nizu uređaja, uključujući pametne telefone i tablete te u pravom momemntu i trenutku donositi odluke.

bsende
© 2021 | ISS Živinice
Interventa služba spašavanja
Sva prava pridržana.
Design by Web studio NESA