INTERVENTNA SLUŽBA SPAŠAVANJA BOGATIJA ZA 8. CERTIFICIRANIH SPASIOCA

U Ljubuškom je održan drugi ovogodišnji Osnovni kurs  potrage i spašavanja (SAR) u organizaciji Gorske Službe Spašavanja Bosne i Hercegovine.
 
Polaznici kursa su kroz tri dana intenzivne obuke svladali uvodne pojmove suvremene teorije traganja, vještine orijentacije, kartografije i digitalne kartografije, svladali korištenje mobilnih aplikacija koje se koriste u akcijama i GPS-a, učili o taktikama traganja, organizaciji potražnih akcija, vještinama vođenja tragača u terenu i kroz nekoliko praktičnih vježbi uvježbavali izvedbe potražnih akcija.
 
Osnovni kurs potrage i spašavanja (SAR) predstavlja jedan od dva uvodna i obavezna kursa budućih gorskih spašavatelja bez obzira za koje i za koliko se kategorija spašavanja odluče obučavati u nastavku svog djelovanja u gorskim službama spašavanja.
 
Domaćin kursa bila je Gorska služba spašavanja Ljubuški, a pohađali su ga budući gorski spašavatelji iz osam stanica gorskih službi spašavanja (ISS Živinice, GSS Jablanica, GSS Grude, GSS Mostar, HGSS Mostar, GSS Novi Grad Sarajevo, HGSS Čapljina i GSS HBŽ)
bsende
© 2021 | ISS Živinice
Interventa služba spašavanja
Sva prava pridržana.
Design by Web studio NESA