Javni konkurs za prijem spasilaca u interventnu službu spašavanja

Na osnovu odredbi iz člana 13. i člana 14. Statuta Interventne službe spašavanja, Živinice a u vezi s Planom i programom rada za 2020/2021. godinu,
Upravni odbor objavljuje

JAVNI KONKURS
za prijem u članstvo Interventne službe spašavanja

Interventna služba spašavanja  je vertikalno ustrojeno, dobrovoljno, stručno i nestranačko udruženje koje na bazi dobrovoljnosti okuplja spasioce čiji su osnovni ciljevi sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u poplavama, planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i tehničku opremu sa svrhom očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.
 
Opis djelatnosti spasioca: Zaštita i spašavanje ljudi, dobara i okoliša, sprečavanje nesreća, provođenje preventivnih mjera, te promicanje zdravog i sigurnog načina života.
 
Opis djelatnosti pridruženog člana:  Operativac za obavljanje opštih poslova koji su u skladu sa zdrastvenom sposobnošću u cilju: Zaštite i spašavanje ljudi, dobara i okoliša, sprečavanje nesreća, provođenje preventivnih mjera, te promicanje zdravog i sigurnog načina života.

Uvjeti: Poželjno je (nije eliminatorno!) da kandidati:
  1. a) nisu mlađi od 18 godina, ni stariji od 45 godina;
    b) da su članovi sportskog društva/kluba;
Ocjena prijava: Ocjenu pristiglih prijava i testiranje kandidata će vršiti Komisija za prijem kandidata.
 
Podnošenje prijava: Prijava na Konkurs se podnosi u pisanoj formi na prijavnom obrascu/pristupnici. Prijavni obrazac/pristupnicu dostaviti isključivo elektronskim putem na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ; Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Rok za podnošenje prijava je trideset osam (38) dana od dana objavljivanja Konkursa, najkasnije do 10.01. 2021. godine do 12h.
 
Kandidati koji pošalju uredno popunjen prijavni obrazac/pristupnicu, bit će pravovremeno pozvani na interviju.
 
Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.
 
OSTALO
 
Prilikom odabira kandidata za prijem u članstvo vodit će se računa o ravnopravnoj zastupljenosti spolova, u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova ("Službeni glasnik BiH", broj:16/03, 102/09 i 32/10).
 
Prilikom izbora za prijem članova  u Interventnu službu spašavanja, članovi će biti tretirani s punim poštovanjem principa transparentnosti, pravičnosti i istih mogućnosti.
 
Predsjednik Interventne službe spašavanja
Faruk Gazdić, MA Tjelesnog odgoja i sporta
bsende
© 2021 | ISS Živinice
Interventa služba spašavanja
Sva prava pridržana.
Design by Web studio NESA